Hit van de Week // Hit van de Week (26): Vybz Kartel – My Life Belongs

Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2015

Overal komt een einde aan, dit resulteert meestal weer in een nieuw begin. Zoals het eind van het dinosaurustijdperk de mensheid een kans op leven gaf. Voor mij is het nu ook zover, het eind van een tijdperk, want dit is de laatste Hit van de Week die ik schrijf voor Radio Brasa. Ik heb het met veel plezier gedaan, maar aan alles moet een einde komen. Gelukkig voor ons allemaal blijft Radio Brasa gewoon doorgaan, in een nieuw pand en met een paar nieuwe gezichten. Iedereen die ooit in aanraking met Brasa is geweest, draagt ze een warm hart toe, want ze verdienen het! Met een Brasa!

(c) Hulkshare

We gaan niet te sentimenteel doen, want de reden dat wij hier allemaal zijn is uiteraard de Hit van de Week, die natuurlijk nog steeds om de week blijft komen en gaan. De artiest die deze week de ‘gelukkige’ is, zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit. Het gaat om reggae- en dancehallartiest Vybz Kartel. De Jamaicaan werd in 2011 schuldig bevonden aan moord en maakt in de gevangenis nog veel goede muziek. Je kan je afvragen of het wel zo moreel verantwoord is om een moordenaar te promoten, maar we zien een persoon en zijn muziek los van elkaar. Net zoals wij Michael Jacksons muziek nooit hebben veroordeel, vanwege de geruchten die over hem in de rondte gingen, zullen wij dat dus ook niet bij Kartel doen (ook al is dat niet te vergelijken).

Het nummer heet “My Life Belongs” en de tekst en ondertoon doen vermoeden dat hij het prima naar zijn zin heeft daar binnen. Het klinkt een beetje WK-anthem-achtig en ligt heerlijk in het gehoor. Met 35 jaar te gaan in de gevangenis, heeft hij alle tijd om aan zijn muziek te werken. Het zal dus alleen nog maar beter gaan worden.

Krijg je geen genoeg van de Hit van de week? Om de 2 uur komt hij weer voorbij op Radio Brasa!

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)