Brasa Nieuws // Ruim 6.000 kilo marihuana onderschept in de Caribische Zee

Gepubliceerd op donderdag 21 mei 2015

Tijdens een routinecontrole in de Caribische Zee heeft de Koninklijke Marine van Curaçao zo’n 6.000 kilo marihuana weten te onderscheppen. De vissersboot Caribbean Soul droeg de drugslading.

Caribbean Soul kwam vanuit Jamaica en was gepland om door te varen naar Guyana. Voor het stationsschip Zr. Ms. Zeeland is het de eerste keer dat ze zo’n grote drugsvangst hebben gedaan in het Caribisch Gebied.

Een patrouillevliegtuig van de Amerikaanse kustwacht ontdekte de vissersboot met de illegale lading. Naast de drugs waren er ook twaalf personen aan boord. Deze bemanningsleden zijn allemaal aangehouden en overgebracht naar Ponce in Puerto Rico, waar ze zijn overgedragen aan de Drugs Enforcement Agency, ook bekend als de D.E.A.

Drugsbestrijding
Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland is sinds februari actief in de Cariben. Met een bemanning van 65 man wordt de kustwacht zoveel mogelijk geholpen en wordt de drugsbestrijding strenger gehandhaafd. Het ziet er naar uit dat de regering steeds meer gaat handhaven in de drugsbestrijding. Zeven jaar geleden onderschepte de marine de grootste drugsvangst ooit in dit gebied. Het ging destijds om meer dan 4.200 kilo cocaïne.

(Beeld:  Coastguard.dodlive.mil)

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)