Brasa Nieuws // MAFIFA

Gepubliceerd op donderdag 28 mei 2015

De FIFA is al tijden vaker in het nieuws vanwege allerlei schandalen, dan om hun bijdrage aan het voetbal. Voor lange tijd leek de ‘MAFIFA’ onaantastbaar te zijn. Tot er gisteren in het duurste hotel van Zürich, Zwitserland, namelijk 6 functionarissen van deze voetbalbond werden gearresteerd. De aanleiding van deze arrestaties was een grootschalig onderzoek van de FBI. Hieruit is gebleken dat er meerdere omkoopschandalen hebben plaatsgevonden en de FIFA het voetbal heeft gecorrumpeerd. “Wij geven de FIFA een rode kaart,” aldus openbaar aanklager Loretta Lynch.

De reactie van de FIFA hierop was: “FIFA heeft zelf in november om onderzoek gevraagd, is heel blij met dit onderzoek en weet verder ook niks.” Men is uiteraard sceptisch over de oprechtheid van deze persverklaring. Sep Blatter zal zelf ook razend enthousiast zijn dat de FIFA eindelijk opgeschoond wordt en hij weer vrijuit gaat. Aanstaande vrijdag zijn de verkiezingen voor de nieuwe FIFA-president en Blatter is ‘favoriet’. Dit heeft hij echter niet aan de voetbalcontinenten Zuid-Amerika en Europa te danken, maar aan Afrika en Azië. Een land als Engeland, dat veel meer betaalt aan de FIFA, heeft nu eenmaal net zoveel inspraak als bijvoorbeeld Trinidad & Tobago.

Ondanks alle kritiek en commotie zal er waarschijnlijk niets gaan veranderen bij de FIFA. Zo zullen de computerspellen razend populair blijven en ze zullen WK’s blijven verkopen aan landen die het absurd hoge geldbedrag er voor over hebben, zoals Rusland en Qatar.

(Beeld:  Kritisches-netzwerk.de)

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)