Brasa Nieuws // Heropvoedingskamp of strafkamp?

Gepubliceerd op donderdag 04 juni 2015

Het heropvoedingskamp Aruba Bootcamp ligt zwaar onder vuur. Ouders zijn nu nog ongeruster over hun moeilijk opvoedbare kinderen dan voorheen. De jongeren die naar het Aruba Bootcamp werden gestuurd om het rechte pad te vinden, lijken daar steeds verder vandaan te raken. Zes kinderen zijn namelijk met brandwonden bij de Eerste Hulp beland, nadat zij ‘per ongeluk’ acid (zuur) over zich heen hadden gekregen.

(c) Woundedamericanwarrior.com

Dat zegt het zelf opgestapte oud-bestuurslid Astrid Vries. Zij maakt zich grote zorgen over het welzijn van de kinderen, die dag en nacht onder leiding van de pas negentienjarige Gilbert Webb worden gedrild. “Zijn straffen nemen extreme vormen aan. Kinderen worden nachtenlang zonder dekens of kussens opgesloten in het strafhok.” Het heropvoedingskamp heeft daarom meer weg van een strafkamp. Er zitten op het ogenblik zo’n twintig jongens tussen de tien en zeventien jaar in het bootcamp-programma. Zij zijn hier door hun ouders heen gestuurd, omdat ze thuis problemen veroorzaakten.

Één van de ouders die het ergste vreest voor haar zoon, is de in Nederland wonende Yeya Alberts. Haar viertienjarige zoon woonde tot voor kort bij zijn Arubaanse oma. Omdat de jongen moeilijk handelbaar was, stuurde zijn oma hem naar het bootcamp. “Ik vond het in eerste instantie een goed idee, want hij kon wel wat discipline gebruiken.” Al snel ontvangt Alberts verontrustende berichten. “Niet eens van mijn zoon zelf, want die durft niets te zeggen omdat hij doodsbang is, maar van andere kinderen. Toen ik de directeur om informatie vroeg, kreeg ik geen antwoord. Sterker nog, hij verwijderde mij van zijn facebook-pagina. Ik wil mijn zoon uit dat kamp halen, maar omdat zijn oma de voogdij heeft kan ik niets doen,” aldus Yeya Alberts.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)