Brasa Nieuws // Curaçaose roman Dubbelspel verfilmd

Gepubliceerd op maandag 08 juni 2015

In 1973 schreef de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion zijn debuutroman Dubbelspel. Deze werd meteen vol lof ontvangen en het boek won zelfs de Van der Hoogtprijs. In 2006 werd Dubbelspel de speerpunt van de nieuwe leescampagne Nederland Leest. In totaal werden er 725.000 exemplaren van het boek verstrekt bij onder andere bibliotheken en boekhandelaren.

(c) Porter/Werkgroep Caraïbische Letteren

Het boek zal door de Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson worden verfilmd. Dickerson is een grote naam, bekend van onder andere Juice, The Wire, Dexter en The Walking Dead. Gregory Elias, de man achter het Curaçao North Sea Jazz en het Curaçao International Film Festival dubbelspelRotterdam, zal optreden als producent van het project.

“Dubbelspel is een verhaal rond vier dominospelende Antillianen en hun vrouwen. De mannen praten over het eiland Curaçao, vrouwen, politiek en geld. De eilandelijke samenleving wordt gekenmerkt door corruptie, uitzichtloosheid en minderwaardigheidscomplexen, deels als nasleep van de koloniale situatie, deels door de onmacht van de mensen zelf. Elk van de vier mannen staat voor een bepaalde klasse op het eiland. Elk hebben zij hun dubbele agenda, hun dubbelspel. Luchthartige opmerkingen voeren voortdurend de spanning op.”

Het filmen begint in november op Curaçao. Het plan is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de lokale landschappen, mensen en tradities. Dickerson is niet geheel onbekend met Curaçao. In het begin van zijn carrière heeft hij al als cameraman gefungeerd bij de producties Desiree en Almacita Di Desolato van de Curaçaose regisseur Felix de Rooy. Grammy-winnaar Sergio George is aangetrokken om de film te voorzien van muziek.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)