Brasa Nieuws // Aanloop naar 40 jaar onafhankelijkheid Kaapverdië

Gepubliceerd op vrijdag 12 juni 2015

Op 5 juli 2015 is het 40 jaar geleden dat Kaapverdië onafhankelijk werd van Portugal. Om dit te herdenken, is de werkgroep 40 Dagen Kaapverdië opgericht. Deze werkgroep organiseert in de 40 dagen tot aan 5 juli dagelijks een activiteit om stil te staan bij de onafhankelijkheid van de eilandengroep.

Enkele activiteiten die in mindere of meerdere mate hieraan zijn gerelateerd, zijn het concert van Elida Almeida, Ritorno a Raiz en Storia de Nhas Pais. Een andere activiteit is Valores Cabo Verdianos, georganiseerd door Stichting Kafuka. Dit is een stichting voor Kaapverdische kunst en cultuur die een collectieve expositie van Kaapverdische kunstenaars uit Nederland organiseert. Schilderkunst en handvaardigheid wordt steeds meer gewaardeerd in de Kaapverdische gemeenschap, maar men hoort er nog maar weinig van. De expositie is nog tot 19 juni te zien in in Casa da Cultura, het Kaapverdische cultuurhuis (Baan 6 te Rotterdam, bij het Kaapverdisch consulaat).

Daarnaast is er ook een speciale videoclip opgenomen, worden er lezingen gehouden, zijn er feesten en natuurlijk de onafhankelijkheidsdag zelf wordt ook groots gevierd. Je kunt iedere werkdag tot aan 5 juli tijdens De Ochtendshow meer over deze activiteiten horen.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)