Brasa Nieuws // Hoogopgeleid en toch ondernemer worden!

Gepubliceerd op maandag 21 april 2014

Eunice Frijde is ondernemer en beschouwt het als een uitdaging en een commitment om menselijkheid en commercie hand in hand te laten gaan, bij welk project dan ook. Momenteel werkt ze samen met nog drie anderen aan een ‘self help’-boek voor jongeren. Onze tweede gast Cor van Drieberge is geboren en getogen in Rotterdam. Cor heeft twee Masters of Science in International Business aan de Erasmus Universiteit behaald. Naast zijn vechtsport-hobby geeft Cor trainingen en werkt hij als coach. Dit doet hij in zijn eigen bedrijf: Cor the Coach. Kernwoorden: gepassioneerd, ondernemend, creatief en een onuitputtelijke energiebron. Cor the Coach schrijft ook artikelen en is bezig met een e-book. Dit om meer mensen te inspireren.

In de show kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

Waarom ben je ondernemer geworden?
Eunice en Cor wisten al heel snel dat zij meer wilden met hun passie. Zo kwamen zij automatisch bij het ondernemerschap. Voor Eunice begon het met Fairtrade, inmiddels is Fairtrade nog steeds belangrijk maar gaat het haar meer om authentieke, ambachtelijke producten. Cor wil graag zijn kennis en kunde delen als coach en jongeren daarbij begeleiden. Er is meer te leren dan er op school wordt onderwezen. Ondernemerschap maakt nu geen deel uit van heel studies.

Waarom heb je deze keuze gemaakt, je hebt immers een universitaire opleiding succesvol afgerond.
Zowel Eunice als Cor geven aan dat het ondernemerschap met passie te maken heeft. Deze passie kunnen zij niet kwijt in een reguliere baan.

Hoe reageren je omgeving en familie op het feit dat je voor een relatief onzeker bestaan hebt gekozen? Immers met een voltooide studie heb je een grotere kans op een baan waar een regelmatig inkomen aan verbonden is.
Eunice en Cor beamen dat het inderdaad niet gemakkelijk uit te leggen is om aan hun omgeving waarom ze ondernemer geworden zijn. Dat weerhoudt hen niet om door te gaan op het pad dat zij hebben gekozen.

Wie stimuleert en adviseert je in je ondernemerschap? Heb je een mentor?
Eunice heeft een aantal ervaren (oud-)ondernemers die haar adviseren en met wie zij kan sparren. Ook Cor heeft een aantal adviseurs. Zijn eerste mentor was zijn aardrijkskundeleraar, die al heel vroeg zag dat Cor meer in zich had.

Kun je al fulltime van je ondernemerschap leven of heb je een parttime baan erbij moeten nemen?
Eunice is fulltime onderenemer. Cor is nog aan het ontdekken op welke wijze hij zijn onderneming vorm kan geven. Hij heeft een parttime baan.

Wat is je grootste les?
Voor Eunice is dat dichtbij zichzelf blijven, voor Cor is dat ervoor zorgen dat hij zich goed voorbereidt als hij ergens op af gaat.

Wil je Cor en Eunice ontmoeten? Kom dan op de B2B-netwerkborrel op donderdag 24 april in de studio in Rotterdam. Natuurlijk kun je hun websites bezoeken: www.corthecoach.com en www.eunicefrijde.nl.

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)