Muziek // Gecreëerde KANS

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2015

Bij Kayente Music waren dit keer maar liefst 3 artiesten aanwezig: MarryMarv, Elise Dinfena en Roicijns. MarryMarv heeft met zijn vorige crew Eenduidig de finale van de Grote Prijs van Nederland gehaald. Ze waren toen al vreemde eenden in de bijt, want ze brachten een wat soulvollere variant van hiphop. Elise doet dit nou juist net andersom en brengt soul met heel veel hiphopinvloeden. Roicijns noemt zichzelf verfrissend en vernieuwend, maar wil liever niet in hokjes  worden geplaatst. Hij kan namelijk verassend uit de hoek komen en wil zichzelf steeds verbeteren.

MarryMarv is ook ondernemer en heeft met Elise en Roicijnseen eigen platenlabel opgericht, genaamd KANS. Dit staat voor: Klinkt Als Nieuwe Sneakers. Die naam hebben de sneakerfreaks gekozen, omdat ze vinden dat de sneaker een symbool voor hiphop is. Ze vinden dat sneakers voor meer staan dan alleen schoeisel, want het is ook een gevoel dat er om heen hangt. “Wij willen het gevoel dat je krijgt als je nieuwe sneakers koopt door onze muziek overbrengen,” aldus Elise.

“Wat wij jongeren willen meegeven zit hem toch meer in de echte definitie van het woord ‘kans’. Dat je als artiest niet zoveel op andere factoren moet wachten, maar het zelf moet doen en je kans moet grijpen,” aldus MarryMarv. “Je hoeft ook niet te wachten op die kans, maar je kan ze net als ons zelf creëren,” zegt Elise. Met KANS willen ze ook beginnende artiesten op weg helpen en een platform bieden, want in de muziek is er volgens het team van KANS toch nog veel ‘misgunnerij’. “Wij helpen mensen dan ook zoals wij onszelf zouden helpen, en niet met een verborgen agenda.”

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)