Muziek // De rapper genaamd Dichter

Gepubliceerd op vrijdag 19 juni 2015

De rapper genaamd Dichter schoof aan bij Kayente Music. Hij onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere rappers door zijn poëtische invloeden. “Ik verleg mijn grenzen en probeer mijzelf steeds te overstijgen.” 

(c) Atlynn Vrolijk

Hij geeft workshops aan kinderen en jongeren; zo probeert hij hen wat belangrijke lessen mee te geven. “Zoek je talent en laat het niet verwateren, want iedereen heeft een talent. Je hoeft er niet per se je werk van te maken, maar doe er iets mee!”

Hij vond het tijd om zelf een plaat te maken en ziet dit project als een weg naar volwassen worden. Hij had echter al eerder EP’s uitgebracht en begon hier in 2007 al mee. Zijn huidige mini-album heet “Nieuw Leven” en hierop snijdt hij allerlei verschillende onderwerpen aan. Denk hierbij aan bezuinigingen op cultuur, vreemdgaan en jong vaderschap. “Het is dus heel divers, maar toch één concept.”

Hij produceert zelf ook en doet het liefst alles zelf, maar het resultaat vindt hij belangrijker dan het proces. Dichter blijft zo dicht mogelijk bij zichzelf, want hij is goed in zichzelf zijn. “Het begon gewoon met buiten met vrienden rappen en op een gegeven moment deed het iets met me. Toen bracht ik dit gevoel naar papier en hierop bleef ik mezelf ontwikkelen.”

Auteur

Radio Brasa

(advertentie)