Muziek // Vivian Hoffman volgt haar eigen planning

Gepubliceerd op woensdag 05 augustus 2015

Vivian Hoffman is een soulfulle singer-songwriter, die in juli haar allereerste eigen single uit bracht. Nu zijn er wel meer artiesten die een single uit brengen (en iedere artiest brengt een keer een eerste single uit), maar er zijn er maar weinig die zo bijzonder en inspirerend als Vivian zijn. 

Maar wat maakt Vivian dan zo bijzonder? In Kayente Music vertelde ze over haar chronische depressie en MS, een chronische zenuwaandoening. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, zet Vivian dit om in een uitdaging, iets waar ze de luisteraar graag in meeneemt. Dit maakt haar muziek intiem, bemoedigend en inspirerend, maar ze gebruikt het ook als medium om haar eigen verhaal te kunnen delen. Zo hoopt de Dordtse nachtegaal ook anderen te kunnen inspireren.

Nieuw begin
De inspiratie voor New Beginning kwam voort uit een terugval die Vivian een tijd geleden kreeg. Ze was in die tijd grotendeels aan bed gebonden en dan heb je veel ruimte om je gedachten in hun loop te laten gaan, vertelt ze. “Ik had de keuze: zie ik dit als een einde van mijn leven zoals ik dat ken of pak ik mijn mogelijkheiden en kijk ik naar wat ik nog wél kan? En toen begon ik te pennen en was New Beginning geboren.” Het nummer is dus letterlijk een nieuw begin voor haar.

Stapje voor stapje
Het heeft uiteindelijk wel ruim een jaar geduurd voordat New Beginning en alle bijbehorende zaken klaar waren. Vivian concludeerde dat je alles op je eigen tempo moet doen en planningen van anderen los moet laten. “Baby steps are steps too,” zegt de zangeres. Daar voegt ze aan toe dat ze gewoon haar eigen planning volgt.

Ondanks dat Vivian stapje voor stapje werkt, heeft ze al heel wat nummers geschreven én heeft ze al plannen voor haar tweede single. Daarnaast zal ze ook thuisconcerten gaan geven. Wil je op de hoogte van Vivians werk blijven? Houd dan haar Facebookpagina in de gaten, dan weet jij het als eerste wanneer deze bijzondere zangeres iets nieuws uit brengt!

Auteur

Talitha

(advertentie)